Oprogramowanie Asseco WAPRO ERP zgodne z najnowszymi rozwiązaniami Microsoft Windows

Dodano: 01.10.2015

Z uwagi na złożoność oprogramowania Asseco WAPRO ERP, wspierającego pracę działów m.in. sprzedaży i magazynu, finansów i księgowości, kadr oraz pracowników mobilnych w małych i średnich firmach, testy trwały łącznie ponad 400 roboczogodzin. W najnowszych wersjach modułów Asseco WAPRO ERP oznaczonych numerem 8.1 wprowadzono niezbędne modyfikacje gwarantujące poprawną i wydajną pracę w najnowszym środowisku Windows 10, które zawiera m.in. powracające w udoskonalonej formie menu Start systemu operacyjnego i innowacyjne funkcje oraz zupełnie nową przeglądarkę Microsoft Edge.

System Asseco Softlab ERP usprawnia zarządzanie klubami fitness Gravitan Poland Sp. z o.o.

Dodano: 18.08.2015

Asseco Business Solutions zakończyło wdrożenie systemu Asseco Softlab ERP w firmie Gravitan Poland Sp. z o.o., która jest właścicielem znanych i nowoczesnych klubów fitness na terenie Warszawy i okolic oraz sieci restauracji i kawiarni – G-Concepts - serwujących zdrowe i smaczne jedzenie, z wykorzystaniem najnowszych trendów kulinarnych. Celem implementacji było usprawnienie zarządzania w obszarze finansów i księgowości oraz środków trwałych w podziale na poszczególne lokalizacje, a także integracja z zewnętrznym oprogramowaniem branżowym użytkowanym przez Gravitan.

Nowy klient Asseco Business Solutions z branży motoryzacyjnej

Dodano: 26.06.2015

Asseco Business Solutions zakończyło wdrożenie systemu Asseco Softlab ERP w firmie Entertrade Sp. z o.o., która jest generalnym dystrybutorem znanych w Europie części zamiennych do samochodów marki KAMOKA, takich jak elementy zawieszenia, hamulców, układu kierowniczego czy przeniesienia napędu. Celem implementacji było usprawnienie procesu sprzedaży tradycyjnej oraz internetowej, a także optymalizacja zarządzania gospodarką magazynową dystrybutora.

Asseco Business Solutions wysoko ocenione w najnowszym raporcie Gartnera!

Dodano: 06.05.2015

Międzynarodowa firma badawczo-doradcza Gartner wysoko oceniła Asseco Business Solutions w swoim najnowszym raporcie “Market Guide for Retail Execution and Monitoring Solutions for the Consumer Goods Industry 2015” jako jednego z najważniejszych dostawców systemów klasy SFA dla branży FMCG.

Coface w Polsce rozpoczyna współpracę z Asseco Business Solutions

Dodano: 28.04.2015

Firma Coface w Polsce, lider na rynku w zakresie zarządzania należnościami, podpisała umowę partnerską z Asseco Business Solutions, wiodącym dostawcą systemów do zarządzania przedsiębiorstwem. Dzięki temu użytkownicy modułu sprzedażowo-magazynowego z grupy Asseco WAPRO ERP otrzymają możliwość (z poziomu aplikacji ERP) dokonywania sprawnej analizy sytuacji finansowej swoich partnerów biznesowych, wykorzystując w tym celu informacje dostarczone przez wywiadownię Coface.

Nowa oferta Asseco WAPRO ERP dla rynku MSP: abStore B2B, czyli platforma e-commerce dla kontrahentów biznesowych

Dodano: 15.04.2015

Handel elektroniczny staje się coraz popularniejszym kanałem sprzedaży - także pomiędzy przedsiębiorstwami z rynku MSP. Dlatego aby umożliwić małym i średnim firmom rozwój biznesu w Internecie, Asseco Business Solutions zaoferowało swój najnowszy produkt abStore B2B z grupy Asseco WAPRO ERP. Rozwiązanie stanowi nowoczesną platformę usługową klasy e-commerce dla partnerów handlowych.