Wyniki finansowe za 2014 rok

Dodano: 03.03.2015

Asseco Business Solutions osiągnęło w 2014 roku przychody ze sprzedaży w wysokości ponad 145 mln zł, z czego prawie 90% pochodziło ze sprzedaży rozwiązań klasy ERP stanowiących główny obszar działalności firmy. Spółka wypracowała ponadto zysk netto o wartości ponad 28,5 mln zł, czyli o 6% więcej niż w ubiegłym roku finansowym. Pozostałe wskaźniki, takie jak EBITDA czy zysk operacyjny EBIT cechuje również wzrost (odpowiednio 6% i 7,6%).

AGATA MEBLE sprawniej zarządza biznesem dzięki systemowi Asseco Softlab ERP

Dodano: 20.01.2015

Ujednolicenie zarządzania, efektywniejsza praca, optymalizacja kosztów, wzrost jakości obsługi klienta. To tylko część korzyści, jakie osiągnęła firma AGATA MEBLE dzięki wdrożeniu systemu klasy ERP Asseco Business Solutions. Uruchomione rozwiązanie pozwoliło ponadto na integrację użytkowanych przez znanego dystrybutora mebli programów informatycznych i obsłużenie procesów biznesowych, które do tej pory nie miały wsparcia w postaci narzędzi IT.

Wyniki Asseco Business Solutions po III kwartałach 2014 r. narastająco

Dodano: 06.11.2014

Po III kwartale 2014 r. roku osiągnęliśmy narastająco przychody ze sprzedaży w wysokości 102,9 mln zł, odnotowując 5% wzrost w porównaniu do wyników uzyskanych w analogicznym okresie 2013 r. Nasza spółka wypracowała także zysk netto o wartości blisko 19,2 mln zł, czyli o 10% więcej niż po trzech kwartałach ubiegłego roku. Pozostałe wskaźniki, takie jak EBITDA czy EBIT cechuje również znaczący wzrost (odp. 9% i 12%).

Oprogramowanie Asseco WAPRO zintegrowane z systemem Infobip pozwalającym wysyłać SMS-y

Dodano: 11.06.2014

Firma Infobip zintegrowała system powiadomień SMS z rozwiązaniem Asseco WAPRO Sprzedaż i Magazyn WF-Mag wspierającym działalność handlową małych i średnich przedsiębiorstw.

Oprogramowanie Asseco WAPRO wspiera dystrybutora części samochodowych

Dodano: 28.05.2014

Firma Auto-Elements zakończyła wdrożenie kompletu aplikacji Asseco WAPRO do zarządzania przedsiębiorstwem. Za proces implementacji odpowiadał Złoty Partner marki Asseco WAPRO - spółka X-COM z Sosnowca.

WP OPERON z systemem elektronicznego obiegu dokumentów od Asseco BS

Dodano: 12.03.2014

WP OPERON wdrożyło nasz system elektronicznego obiegu dokumentów. Ze względu na coraz większą skalę działania firma potrzebowała usprawnienia procesu zarządzania takimi obszarami, jak zapotrzebowania czy zakupy, a także wpływającymi dokumentami i umowami cywilnoprawnymi.