Wyniki finansowe Asseco Business Solutions za 2018 rok

W 2018 roku Asseco Business Solutions osiągnęło przychody ze sprzedaży w wysokości blisko 254,7 mln zł, czyli o ok. 20 % więcej niż w analogicznym okresie ubiegłego roku. Ponadto spółka zamknęła 2018 rok zyskiem netto wynoszącym ponad 62,6 mln zł, odnotowując 24,8 % przyrost. Pozostałe wskaźniki, takie jak EBITDA czy zysk operacyjny EBIT cechowały również wzrosty (odpowiednio 23 % i 25 %).

Jak zwiększyć bezpieczeństwo IT z wykorzystaniem sztucznej inteligencji

W dniu 15 listopada 2018 r. odbyła się konferencja organizowana przez naszą firmę pod hasłem: \"Jak zwiększyć bezpieczeństwo IT z wykorzystaniem sztucznej inteligencji\". Spotkanie miało miejsce w Warszawie w hotelu Marriot. W całości było ono poświęconej analizie oraz ochronie bezpieczeństwa IT w organizacji.

VIII edycja praktycznych warsztatów biznesowych Asseco Business Solutions

W dniu 23 października 2018 r. odbyła się konferencja Asseco Business Solutions skierowana do liderów rynku realizujących proces sprzedaży i dystrybucji produktów własnych. Spotkanie miało miejsce w Warszawie w hotelu InterContinental.

Komunikaty prasowe

POI Vendor Panorama 2017: wysokie oceny dla systemu Mobile Touch i Asseco Business Solutions!

Organizacja Promotion Optimization Institute (POI) pozytywnie oceniła nas w swoim najnowszym raporcie „Vendor Panorama for Retail Execution and Monitoring in Consumer Goods 2017\". Nasza firma oraz system Mobile Touch otrzymały bardzo wysokie noty w większości kategorii. Zostaliśmy także wyróżnieni prestiżową nagrodą „POI Best-in-Class\" za nasze innowacyjne rozwiązania SFA. Raport stanowi wiarygodne źródło wiedzy dla producentów z branży FMCG na temat dostępnej na światowym rynku technologii mobilnej klasy SFA.

System Mobile Touch podbija rynki azjatyckie

Oferowany przez naszą firmę system mobilny klasy SFA Mobile Touch wspiera coraz większą grupę przedstawicieli handlowych z branży FMCG na rynkach azjatyckich. Nasi specjaliści wdrożyli już rozwiązanie w regionie Azji i Pacyfiku. Obecnie zaś realizują kolejne projekty nie tylko na Dalekim, ale również Bliskim Wschodzie.

Nutricia Belgium z systemem Mobile Touch

Firma Nutricia Early Life Nutrition Belgium wdrożyła system Mobile Touch aby poprawić efektywność działań swoich sił sprzedaży. Rozwiązanie wspiera pracę przedstawicieli handlowych nowego klienta zarówno w kanale detalicznym, jak i farmaceutycznym.

Outsourcing bezpieczeństwa przetwarzania danych odpowiedzią na wyzwania GDPR

W dniu 6 czerwca 2017 r. odbyła się konferencja Asseco Business Solutions na temat bezpieczeństwa informacji. Wydarzenie było przeznaczone  dla osób odpowiedzialnych za utrzymanie bezpieczeństwa przetwarzanych danych w firmach.

V edycja praktycznych warsztatów Asseco Business Solutions dla branży FMCG

27 kwietnia 2017 r. w warszawskim Hotelu InterContinental odbyła się piąta edycja praktycznych warsztatów Asseco Business Solutions dla producentów z branży FMCG, dla których działania sprzedażowe w terenie stanowią istotny aspekt powadzonej działalności.

Pierwsze praktyczne warsztaty dla użytkowników Softlab ERP by Asseco

4 kwietnia 2017 r. w Hotelu Marriott w Warszawie miały miejsce warsztaty biznesowe Asseco Business Solutions dla kluczowych użytkowników systemu Softlab ERP by Asseco. Spotkanie było pierwszym z cyklu wydarzeniem adresowanym do przedsiębiorców korzystających na co dzień z naszego rozwiązania ERP.

Konferencja dla użytkowników Softlab HR by Asseco

W dniu 22 marca 2017 roku w Warszawie odbyła się konferencja przeznaczona dla Kluczowych Klientów Asseco Business Solutions, korzystających w swojej pracy z rozwiązania Softlab HR by Asseco. Wydarzenie było okazją do zaprezentowania nowych możliwości naszego rozwiązania HR oraz praktycznych przykładów ich użycia w organizacjach.

Warsztaty IndustrialLab 4.0

W dniach 17-18 listopada uczestniczyliśmy w warsztatach produkcyjno-logistycznych, organizowanych przez firmę 4Content - wydawcę magazynów Industrial Monitor oraz Warehouse Monitor. Spotkanie było poświęcone tematyce wdrożeń systemów ERP wspierających procesy produkcyjne, logistyczne, magazynowe oraz gospodarkę remontową w przedsiębiorstwach. Nasza firma była jednym z partnerów wydarzenia.

IV spotkanie liderów polskiego rynku FMCG

W dniu 17 listopada br. odbyły się warsztaty sprzedażowe pod hasłem „Jak skutecznie wyznaczać potencjał klientów i efektywnie zagospodarować szanse rynkowe", w których udział wzięli przedstawiciele wiodących producentów z branży FMCG w naszym kraju. Tematem przewodnim spotkania było wykorzystanie nowoczesnych technologii informatycznych w firmach oferujących produkty tzw. szybko zbywalne. Nasza firma była organizatorem tego wydarzenia.