Konferencja

W dniu 25 kwietnia 2018 r. odbyła się konferencja Asseco Business Solutions S. A. na temat bezpieczeństwa i wysokiej dostępności. Wydarzenie było przeznaczone dla osób odpowiedzialnych za zapewnienie i utrzymanie bezpieczeństwa przetwarzanych danych, w tym systemów klasy ERP.

Podczas konferencji poruszyliśmy istotne zagadnienia związane z zabezpieczaniem danych przetwarzanych w rozwiązaniach informatycznych firm. Spotkanie było okazją do poszerzenia praktycznej wiedzy o tym, jak sprawnie i skutecznie wprowadzić pozytywne zmiany i ograniczyć ryzyka wynikające z zagrożeń bezpieczeństwa danych zgodnie z rozporządzeniem GDPR/RODO.

W trakcie spotkania odpowiedzieliśmy również na szereg istotnych pytań związanych z bezpieczeństwem i wysoką dostępnością. Uczestnicy mieli okazję dowiedzieć się, jak skutecznie monitorować elementy systemu IT, automatycznie wykrywać pojawiające się zagrożenia oraz zarządzać incydentami bezpieczeństwa.

Ponadto w trakcie konferencji zaprezentowaliśmy nowoczesne rozwiązania umożliwiające centralizację przetwarzania danych oraz skuteczne wyeliminowanie wielu istotnych problemów dotyczących bezpieczeństwa przetwarzania informacji.

Zapraszamy do obejrzenia relacji filmowej z wydarzenia!