Działania Asseco Business Solutions w związku z zagrożeniem wywołanym przez koronawirusa

Kierując się troską o bezpieczeństwo naszych pracowników, klientów oraz wszystkich interesariuszy dokonaliśmy przeglądu naszych procedur, tak aby dostosować je do obecnej sytuacji wywołanej przez tzw. koronawirusa oraz jej dalszych konsekwencji.

Wykorzystaj potencjał posiadanych danych, czyli sztuczna inteligencja w sprzedaży

W dniu 6 czerwca 2019 roku odbyła się dziewiąta edycja warsztatów biznesowych Asseco Business Solutions przeznaczonych dla liderów rynku zainteresowanych praktycznym wykorzystaniem najnowszych technologii wsparcia sprzedaży. Tematem spotkania była sztuczna inteligencja, która pozwala na wykorzystanie nawet bardzo dużej ilości danych oraz przetworzenie ich na konkretną wiedzę biznesową.

Wyniki finansowe Asseco Business Solutions za 2018 rok

W 2018 roku Asseco Business Solutions osiągnęło przychody ze sprzedaży w wysokości blisko 254,7 mln zł, czyli o ok. 20 % więcej niż w analogicznym okresie ubiegłego roku. Ponadto spółka zamknęła 2018 rok zyskiem netto wynoszącym ponad 62,6 mln zł, odnotowując 24,8 % przyrost. Pozostałe wskaźniki, takie jak EBITDA czy zysk operacyjny EBIT cechowały również wzrosty (odpowiednio 23 % i 25 %).

W dniu 15 listopada 2018 r. odbyła się konferencja organizowana przez naszą firmę pod hasłem: "Jak zwiększyć bezpieczeństwo IT z  wykorzystaniem sztucznej inteligencji". Spotkanie miało miejsce w  Warszawie w hotelu Marriot. W całości było ono poświęcone analizie oraz ochronie bezpieczeństwa IT w organizacji.

W trakcie konferencji opowiedzieliśmy o tym, jak wykorzystując sztuczną inteligencję IBM Watson Analytics, skutecznie wykrywać oraz zarządzać incydentami bezpieczeństwa IT. Podzieliliśmy się również wiedzą na temat nowatorskiej technologii umożliwiającej automatyzację procesów archiwizacji, indeksowania oraz bardzo szybkiego wyszukiwania informacji w środowiskach poczty elektronicznej. Omówiliśmy ponadto możliwości ochrony oraz pełnego monitoringu danych poufnych i wrażliwych. Na końcu zaprezentowaliśmy także najnowszą technologię i rozwiązania wirtualizacji pamięci masowych.

Wydarzenie było kolejnym już spotkaniem z cyklu, adresowanym do Klientów Asseco Business Solutions korzystających na co dzień z naszych rozwiązań.

Więcej informacji o rozwiązaniach systemowych Asseco BS znajduje się na stronie www.