Wyniki finansowe Asseco Business Solutions za I półrocze 2019 r.

W pierwszym półroczu 2019 r. Asseco Business Solutions osiągnęło przychody ze sprzedaży w wysokości 125,6 mln zł oraz zysk netto wynoszący 29,5 mln zł. Pozostałe wskaźniki, takie jak EBITDA czy zysk operacyjny EBIT to kwoty (odpowiednio): 48,5 mln zł oraz 36,3 mln zł. Największe przychody spółki wygenerowała sprzedaż rozwiązań klasy ERP (Enterprise Resource Planning) -118,9 mln zł pochodziło z tego właśnie źródła.

Wykorzystaj potencjał posiadanych danych, czyli sztuczna inteligencja w sprzedaży

W dniu 6 czerwca 2019 roku odbyła się dziewiąta edycja warsztatów biznesowych Asseco Business Solutions przeznaczonych dla liderów rynku zainteresowanych praktycznym wykorzystaniem najnowszych technologii wsparcia sprzedaży. Tematem spotkania była sztuczna inteligencja, która pozwala na wykorzystanie nawet bardzo dużej ilości danych oraz przetworzenie ich na konkretną wiedzę biznesową.

Wyniki finansowe Asseco Business Solutions za 2018 rok

W 2018 roku Asseco Business Solutions osiągnęło przychody ze sprzedaży w wysokości blisko 254,7 mln zł, czyli o ok. 20 % więcej niż w analogicznym okresie ubiegłego roku. Ponadto spółka zamknęła 2018 rok zyskiem netto wynoszącym ponad 62,6 mln zł, odnotowując 24,8 % przyrost. Pozostałe wskaźniki, takie jak EBITDA czy zysk operacyjny EBIT cechowały również wzrosty (odpowiednio 23 % i 25 %).

W dniu 10 października 2018 r. odbyła się konferencja Asseco Business Solutions skierowana do użytkowników systemu Softlab HR by Asseco. Wydarzenie było poświęcone zagadnieniom związanym z zarządzaniem zasobami ludzkimi w organizacji. Spotkanie miało miejsce w Warszawie w hotelu Marriott.

W konferencji pt. „Nowe możliwości zarządzania personelem w oparciu o najnowsze funkcje systemu Softlab HR by Asseco" udział wzięli przedstawiciele działów kadrowych wiodących przedsiębiorstw działających na polskim rynku.

Spotkanie było dla uczestników źródłem wiedzy na temat możliwości poprawy efektywności wybranych procesów kadrowych w organizacji oraz wyeliminowania istotnych problemów zarządczych w obszarze HR. Stanowiło także okazję do tego, aby poznać najnowsze możliwości systemu Softlab HR by Asseco, których zastosowanie pozwala m.in. skuteczniej przekształcić dane kadrowe w wiedzę analityczną, usprawnić harmonogramowanie czasu pracy, a także samodzielnie budować raporty i wydruki w aplikacji.

Konferencja była kolejnym już wydarzeniem z cyklu, adresowanym do naszych Kluczowych Klientów korzystających na co dzień z rozwiązania Softlab HR by Asseco oraz osób zainteresowanym tym rozwiązaniem.

Więcej informacji na temat rozwiązań HR Softlab ERP by Asseco znajduje się na stronie www.