Wyniki finansowe Asseco Business Solutions za 2018 rok

W 2018 roku Asseco Business Solutions osiągnęło przychody ze sprzedaży w wysokości blisko 254,7 mln zł, czyli o ok. 20 % więcej niż w analogicznym okresie ubiegłego roku. Ponadto spółka zamknęła 2018 rok zyskiem netto wynoszącym ponad 62,6 mln zł, odnotowując 24,8 % przyrost. Pozostałe wskaźniki, takie jak EBITDA czy zysk operacyjny EBIT cechowały również wzrosty (odpowiednio 23 % i 25 %).

Jak zwiększyć bezpieczeństwo IT z wykorzystaniem sztucznej inteligencji

W dniu 15 listopada 2018 r. odbyła się konferencja organizowana przez naszą firmę pod hasłem: \"Jak zwiększyć bezpieczeństwo IT z wykorzystaniem sztucznej inteligencji\". Spotkanie miało miejsce w Warszawie w hotelu Marriot. W całości było ono poświęconej analizie oraz ochronie bezpieczeństwa IT w organizacji.

VIII edycja praktycznych warsztatów biznesowych Asseco Business Solutions

W dniu 23 października 2018 r. odbyła się konferencja Asseco Business Solutions skierowana do liderów rynku realizujących proces sprzedaży i dystrybucji produktów własnych. Spotkanie miało miejsce w Warszawie w hotelu InterContinental.

W dniu 10 października 2018 r. odbyła się konferencja Asseco Business Solutions skierowana do użytkowników systemu Softlab HR by Asseco. Wydarzenie było poświęcone zagadnieniom związanym z zarządzaniem zasobami ludzkimi w organizacji. Spotkanie miało miejsce w Warszawie w hotelu Marriott.

W konferencji pt. „Nowe możliwości zarządzania personelem w oparciu o najnowsze funkcje systemu Softlab HR by Asseco" udział wzięli przedstawiciele działów kadrowych wiodących przedsiębiorstw działających na polskim rynku.

Spotkanie było dla uczestników źródłem wiedzy na temat możliwości poprawy efektywności wybranych procesów kadrowych w organizacji oraz wyeliminowania istotnych problemów zarządczych w obszarze HR. Stanowiło także okazję do tego, aby poznać najnowsze możliwości systemu Softlab HR by Asseco, których zastosowanie pozwala m.in. skuteczniej przekształcić dane kadrowe w wiedzę analityczną, usprawnić harmonogramowanie czasu pracy, a także samodzielnie budować raporty i wydruki w aplikacji.

Konferencja była kolejnym już wydarzeniem z cyklu, adresowanym do naszych Kluczowych Klientów korzystających na co dzień z rozwiązania Softlab HR by Asseco oraz osób zainteresowanym tym rozwiązaniem.

Więcej informacji na temat rozwiązań HR Softlab ERP by Asseco znajduje się na stronie www.