Wyniki finansowe Asseco Business Solutions za I półrocze 2018 r.

W pierwszym półroczu 2018 r. Asseco Business Solutions osiągnęło przychody ze sprzedaży w wysokości ponad 125,3 mln zł, czyli o 40 % więcej niż w analogicznym okresie ubiegłego roku. Ponadto, Spółka zamknęła półrocze zyskiem netto wynoszącym ponad 29,2 mln zł, odnotowując 27 % przyrost. Pozostałe wskaźniki, takie jak EBITDA czy zysk operacyjny EBIT cechowały również wzrosty (odpowiednio 35 % i 28 %).

System Faktor gotowy na split payment

Już 1 lipca 2018 wchodzi w życie ustawa o podzielonej płatności VAT, tzw. split payment. Firmy faktoringowe zostaną objęte solidarną odpowiedzialnością za niezapłacony podatek VAT z faktur opłaconych z wykorzystaniem mechanizmu podzielonej płatności wobec podmiotów, które tylko pośredniczą w przekazywaniu płatności za faktury VAT.

Rozporządzenie RODO - praktyczne warsztaty Asseco Businss Solutions

W dniu 1 marca 2018 r. odbyły się kolejne praktyczne warsztatay biznesowe Asseco Business Solutions przeznaczone dla przedstawicieli wiodących na polskim rynku firm oferujących dobra szybko-rotujące. Spotkanie miało miejsce w Hotelu InterContinental w Warszawie. Tematem przewodnim warsztatów było rozporządzenie RODO oraz jego wpływ na przetwarzanie danych osobowych w biznesie.

W dniu 27 września 2017 r. odbyła się konferencja pt. "Jak usprawnić strategiczne procesy związane z zarządzaniem magazynem wysokiego składowania oraz produkcją, wykorzystując w tym celu najnowsze funkcje i narzędzia systemu Softlab ERP by Asseco". Spotkanie odbyło się w Warszawie w hotelu Marriott, gromadząc blisko stu przedsiębiorców z całej Polski.

Celem spotkania było zaprezentowanie naszym Kluczowym Klientom najnowszych możliwości rozwiązania Softlab ERP by Asseco, które pomogą usprawnić istotne procesy związane z zarządzaniem magazynem wysokiego składowania oraz produkcją.

Uczestnicy konferencji mieli okazję poznać najnowsze narzędzia i trendy w zarządzaniu, w tym m.in.: nowe możliwości pozwalające na skuteczne usprawnienie oraz znaczące uproszczenie kluczowych procesów magazynowych - od momentu przyjęcia, aż do momentu wydania towaru.

Ponadto w trakcie konferencji zaprezentowaliśmy najnowsze narzędzia umożliwiające uporządkowanie, ułatwienie oraz podniesienie wydajności procesów produkcyjnych oraz zapewnienie ciągłości, zwiększenie jakości oraz opłacalności produkcji w firmie.

Pokazaliśmy również innowacyjne metody pozwalające na zwiększenie szczelności stanów magazynowych, umożliwiające szybkie lokalizowanie surowca i dokładniejszą kontrolę ruchów towarów, wpływając na opłacalność procesu produkcji.

Zapraszamy do obejrzenia relacji filmowej z wydarzenia!

Obejrzyj relację!