Multipicking, czyli w jaki sposób usprawnić kompletację dużej ilości małych zamówień w magazynie

Sezon przedświąteczny wiąże się w wielu firmach handlowych ze wzmożoną sprzedażą, a co za tym idzie również zwiększoną ilością wysyłek realizowanych przez magazyn. Wiele firm handlowych, realizując wydania pojedynczych zamówień od odbiorców detalicznych, poszukuje sposobu na ograniczenie ilości pracy i długości drogi pokonywanej przez magazyniera w ramach procesu kompletacji. Rozwiązaniem tego problemu jest multipicking, który umożliwia grupowanie zbiórek dla kilku odbiorców jednocześnie. Dzięki temu magazynier może za jednym razem zebrać wszystkie wymienione w zamówieniu zbiorczym pozycje, pakując je dla każdego z odbiorców osobno do wyraźnie oznaczonego kartonu. Wspiera go w tym system WMS, pilnując by wszystkie towary trafiły do właściwego odbiorcy, zaś proces ich zbierania był jak najkrótszy. Multipicking przyczynia się też do tego, że wszystkie skompletowane kartony z zamówionym asortymentem trafiają znacznie szybciej na bramę wydań.

Konferencja Softlab ERP by Asseco: nowe możliwości w zarządzaniu!

W dniu 27 września 2017 r. odbyła się konferencja pt. \"Jak usprawnić strategiczne procesy związane z zarządzaniem magazynem wysokiego składowania oraz produkcją, wykorzystując w tym celu najnowsze funkcje i narzędzia systemu Softlab ERP by Asseco\". Spotkanie odbyło się w Warszawie w hotelu Marriott, gromadząc blisko stu przedsiębiorców z całej Polski.

Łączenie Asseco Business Solutions S.A. z Macrologic S.A. - II zawiadomienie

Zarząd Asseco Business Solutions S.A. po raz drugi zawiadamia akcjonariuszy o zamiarze połączenia ze spółką Macrologic Spółka Akcyjna z siedzibą w Warszawie, na warunkach określonych w Planie Połączenia ogłoszonym w dniu 12 września 2017 roku.

W dniu 27 września 2017 r. odbyła się konferencja pt. "Jak usprawnić strategiczne procesy związane z zarządzaniem magazynem wysokiego składowania oraz produkcją, wykorzystując w tym celu najnowsze funkcje i narzędzia systemu Softlab ERP by Asseco". Spotkanie odbyło się w Warszawie w hotelu Marriott, gromadząc blisko stu przedsiębiorców z całej Polski.

Celem spotkania było zaprezentowanie naszym Kluczowym Klientom najnowszych możliwości rozwiązania Softlab ERP by Asseco, które pomogą usprawnić istotne procesy związane z zarządzaniem magazynem wysokiego składowania oraz produkcją.

Uczestnicy konferencji mieli okazję poznać najnowsze narzędzia i trendy w zarządzaniu, w tym m.in.: nowe możliwości pozwalające na skuteczne usprawnienie oraz znaczące uproszczenie kluczowych procesów magazynowych - od momentu przyjęcia, aż do momentu wydania towaru.

Ponadto w trakcie konferencji zaprezentowaliśmy najnowsze narzędzia umożliwiające uporządkowanie, ułatwienie oraz podniesienie wydajności procesów produkcyjnych oraz zapewnienie ciągłości, zwiększenie jakości oraz opłacalności produkcji w firmie.

Pokazaliśmy również innowacyjne metody pozwalające na zwiększenie szczelności stanów magazynowych, umożliwiające szybkie lokalizowanie surowca i dokładniejszą kontrolę ruchów towarów, wpływając na opłacalność procesu produkcji.

Zapraszamy do obejrzenia relacji filmowej z wydarzenia!

Obejrzyj relację!