RODO Utility by Asseco – profesjonalne zarządzanie ochroną danych osobowych

Rozwiązanie wybranych problemów związanych z RODO pozwalające na profesjonalne zarządzanie ochroną danych osobowych.

Połączenie Asseco Business Solutions S.A z Macrologic S.A.

Dnia 2 stycznia 2018 roku nastąpiło połączenie spółki Asseco Business Solutions S.A. z Macrologic S.A. Jego celem jest dalszy rozwój kompetencji Asseco Business Solutions w zakresie produkcji oraz utrzymania systemów ERP dla przedsiębiorstw. Marka Macrologic zostanie włączona do oferty rozwiązań do zarządzania Asseco Business Solutions dla średnich i dużych przedsiębiorstw na polskim rynku.

Siedem zasad prawidłowej inwentaryzacji

Koniec roku to czas, w którym firmy dokonują corocznej inwentaryzacji. Jest to istotny aspekt systemu kontroli wewnętrznej w każdej jednostce, dlatego warto proces ten przeprowadzić w sposób właściwy. Oto subiektywna lista najważniejszych zasad, którymi należy się kierować.

W dniu 27 września 2017 r. odbyła się konferencja pt. "Jak usprawnić strategiczne procesy związane z zarządzaniem magazynem wysokiego składowania oraz produkcją, wykorzystując w tym celu najnowsze funkcje i narzędzia systemu Softlab ERP by Asseco". Spotkanie odbyło się w Warszawie w hotelu Marriott, gromadząc blisko stu przedsiębiorców z całej Polski.

Celem spotkania było zaprezentowanie naszym Kluczowym Klientom najnowszych możliwości rozwiązania Softlab ERP by Asseco, które pomogą usprawnić istotne procesy związane z zarządzaniem magazynem wysokiego składowania oraz produkcją.

Uczestnicy konferencji mieli okazję poznać najnowsze narzędzia i trendy w zarządzaniu, w tym m.in.: nowe możliwości pozwalające na skuteczne usprawnienie oraz znaczące uproszczenie kluczowych procesów magazynowych - od momentu przyjęcia, aż do momentu wydania towaru.

Ponadto w trakcie konferencji zaprezentowaliśmy najnowsze narzędzia umożliwiające uporządkowanie, ułatwienie oraz podniesienie wydajności procesów produkcyjnych oraz zapewnienie ciągłości, zwiększenie jakości oraz opłacalności produkcji w firmie.

Pokazaliśmy również innowacyjne metody pozwalające na zwiększenie szczelności stanów magazynowych, umożliwiające szybkie lokalizowanie surowca i dokładniejszą kontrolę ruchów towarów, wpływając na opłacalność procesu produkcji.

Zapraszamy do obejrzenia relacji filmowej z wydarzenia!

Obejrzyj relację!