RODO Utility by Asseco – profesjonalne zarządzanie ochroną danych osobowych

Rozwiązanie wybranych problemów związanych z RODO pozwalające na profesjonalne zarządzanie ochroną danych osobowych.

Połączenie Asseco Business Solutions S.A z Macrologic S.A.

Dnia 2 stycznia 2018 roku nastąpiło połączenie spółki Asseco Business Solutions S.A. z Macrologic S.A. Jego celem jest dalszy rozwój kompetencji Asseco Business Solutions w zakresie produkcji oraz utrzymania systemów ERP dla przedsiębiorstw. Marka Macrologic zostanie włączona do oferty rozwiązań do zarządzania Asseco Business Solutions dla średnich i dużych przedsiębiorstw na polskim rynku.

Siedem zasad prawidłowej inwentaryzacji

Koniec roku to czas, w którym firmy dokonują corocznej inwentaryzacji. Jest to istotny aspekt systemu kontroli wewnętrznej w każdej jednostce, dlatego warto proces ten przeprowadzić w sposób właściwy. Oto subiektywna lista najważniejszych zasad, którymi należy się kierować.

Jak donosi rządowy Portal Funduszy Europejskich, Narodowe Centrum Badań i Rozwoju ogłasza konkurs w ramach programu INNOSTAL przeznaczony dla przedsiębiorstw jak i konsorcjów przedsiębiorstw, które będą prowadzić badania przemysłowe i/lub prace rozwojowe mające na celu wzrost innowacyjności sektora przemysłu stalowego.

Wnioski konkursowe można będzie składać od 9. października do 8. grudnia a wartość kosztów składanego projektu ma się mieścić w przedziale od 2 do 30 mln zł.

Więcej szczegółowych informacji znajduje się na stronach Portalu Funduszy Europejskich.