Wyniki finansowe Asseco Business Solutions za I półrocze 2018 r.

W pierwszym półroczu 2018 r. Asseco Business Solutions osiągnęło przychody ze sprzedaży w wysokości ponad 125,3 mln zł, czyli o 40 % więcej niż w analogicznym okresie ubiegłego roku. Ponadto, Spółka zamknęła półrocze zyskiem netto wynoszącym ponad 29,2 mln zł, odnotowując 27 % przyrost. Pozostałe wskaźniki, takie jak EBITDA czy zysk operacyjny EBIT cechowały również wzrosty (odpowiednio 35 % i 28 %).

System Faktor gotowy na split payment

Już 1 lipca 2018 wchodzi w życie ustawa o podzielonej płatności VAT, tzw. split payment. Firmy faktoringowe zostaną objęte solidarną odpowiedzialnością za niezapłacony podatek VAT z faktur opłaconych z wykorzystaniem mechanizmu podzielonej płatności wobec podmiotów, które tylko pośredniczą w przekazywaniu płatności za faktury VAT.

Rozporządzenie RODO - praktyczne warsztaty Asseco Businss Solutions

W dniu 1 marca 2018 r. odbyły się kolejne praktyczne warsztatay biznesowe Asseco Business Solutions przeznaczone dla przedstawicieli wiodących na polskim rynku firm oferujących dobra szybko-rotujące. Spotkanie miało miejsce w Hotelu InterContinental w Warszawie. Tematem przewodnim warsztatów było rozporządzenie RODO oraz jego wpływ na przetwarzanie danych osobowych w biznesie.

Zarząd Asseco Business Solutions S.A. nieniejszym ogłasza, że w dniu 12 września 2017 roku został uzgodniony i podpisany plan połączenia ze Spółką Macrologic SA z siedzibą w Warszawie.

Połączenie Asseco BS i Macrologic

Plan połączenia Asseco Business Solutions S.A. i Macrologic S.A. został opublikowany w dniu 12 września 2017 roku. Zapraszamy do zapoznania się z poniższymi dokumentami: Ogłoszeniem Planu Połączenia, Planem Połączenia, Zawiadomieniem akcjonariuszy o zamiarze połączenia, a także sprawozdaniami finansowymi Asseco Business Solutions S.A. i Macrologic S.A za lata: 2014, 2015 i 2016.

Dokumenty związane z połączeniem:

1. Ogłoszenie Planu Połączenia. Pobierz

2. Plan Połączenia. Pobierz

3. I zawiadomienie akcjonariuszy o zamiarze połączenia. Pobierz

4. Sprawozdania finansowe oraz sprawozdania zarządów z działalności łączących się spółek za trzy ostatnie lata obrotowe wraz z opinią i raportem biegłego rewidenta:

- Sprawozdanie Asseco Business Solutions finansowe za 2016 rok. Pobierz

- Sprawozdanie Zarządu Asseco Business Solutions z działalności Spółki w 2016 roku. Pobierz

- Raport biegłego rewidenta z badania sprawozdania finansowego Asseco Business Solutions za 2016 rok. Pobierz

- Sprawozdanie Asseco Business Solutions finansowe za 2015 rok. Pobierz

- Sprawozdanie Zarządu Asseco Business Solutions z działalności Spółki w 2015 roku. Pobierz

- Raport biegłego rewidenta z badania sprawozdania finansowego Asseco Business Solutions za 2015 rok. Pobierz

- Sprawozdanie Asseco Business Solutions finansowe za 2014 rok. Pobierz