RODO Utility by Asseco – profesjonalne zarządzanie ochroną danych osobowych

Rozwiązanie wybranych problemów związanych z RODO pozwalające na profesjonalne zarządzanie ochroną danych osobowych.

Połączenie Asseco Business Solutions S.A z Macrologic S.A.

Dnia 2 stycznia 2018 roku nastąpiło połączenie spółki Asseco Business Solutions S.A. z Macrologic S.A. Jego celem jest dalszy rozwój kompetencji Asseco Business Solutions w zakresie produkcji oraz utrzymania systemów ERP dla przedsiębiorstw. Marka Macrologic zostanie włączona do oferty rozwiązań do zarządzania Asseco Business Solutions dla średnich i dużych przedsiębiorstw na polskim rynku.

Siedem zasad prawidłowej inwentaryzacji

Koniec roku to czas, w którym firmy dokonują corocznej inwentaryzacji. Jest to istotny aspekt systemu kontroli wewnętrznej w każdej jednostce, dlatego warto proces ten przeprowadzić w sposób właściwy. Oto subiektywna lista najważniejszych zasad, którymi należy się kierować.

Zarząd Asseco Business Solutions S.A. nieniejszym ogłasza, że w dniu 12 września 2017 roku został uzgodniony i podpisany plan połączenia ze Spółką Macrologic SA z siedzibą w Warszawie.

Połączenie Asseco BS i Macrologic

Plan połączenia Asseco Business Solutions S.A. i Macrologic S.A. został opublikowany w dniu 12 września 2017 roku. Zapraszamy do zapoznania się z poniższymi dokumentami: Ogłoszeniem Planu Połączenia, Planem Połączenia, Zawiadomieniem akcjonariuszy o zamiarze połączenia, a także sprawozdaniami finansowymi Asseco Business Solutions S.A. i Macrologic S.A za lata: 2014, 2015 i 2016.

Dokumenty związane z połączeniem:

1. Ogłoszenie Planu Połączenia. Pobierz

2. Plan Połączenia. Pobierz

3. I zawiadomienie akcjonariuszy o zamiarze połączenia. Pobierz

4. Sprawozdania finansowe oraz sprawozdania zarządów z działalności łączących się spółek za trzy ostatnie lata obrotowe wraz z opinią i raportem biegłego rewidenta:

- Sprawozdanie Asseco Business Solutions finansowe za 2016 rok. Pobierz

- Sprawozdanie Zarządu Asseco Business Solutions z działalności Spółki w 2016 roku. Pobierz

- Raport biegłego rewidenta z badania sprawozdania finansowego Asseco Business Solutions za 2016 rok. Pobierz

- Sprawozdanie Asseco Business Solutions finansowe za 2015 rok. Pobierz

- Sprawozdanie Zarządu Asseco Business Solutions z działalności Spółki w 2015 roku. Pobierz

- Raport biegłego rewidenta z badania sprawozdania finansowego Asseco Business Solutions za 2015 rok. Pobierz

- Sprawozdanie Asseco Business Solutions finansowe za 2014 rok. Pobierz