Multipicking, czyli w jaki sposób usprawnić kompletację dużej ilości małych zamówień w magazynie

Sezon przedświąteczny wiąże się w wielu firmach handlowych ze wzmożoną sprzedażą, a co za tym idzie również zwiększoną ilością wysyłek realizowanych przez magazyn. Wiele firm handlowych, realizując wydania pojedynczych zamówień od odbiorców detalicznych, poszukuje sposobu na ograniczenie ilości pracy i długości drogi pokonywanej przez magazyniera w ramach procesu kompletacji. Rozwiązaniem tego problemu jest multipicking, który umożliwia grupowanie zbiórek dla kilku odbiorców jednocześnie. Dzięki temu magazynier może za jednym razem zebrać wszystkie wymienione w zamówieniu zbiorczym pozycje, pakując je dla każdego z odbiorców osobno do wyraźnie oznaczonego kartonu. Wspiera go w tym system WMS, pilnując by wszystkie towary trafiły do właściwego odbiorcy, zaś proces ich zbierania był jak najkrótszy. Multipicking przyczynia się też do tego, że wszystkie skompletowane kartony z zamówionym asortymentem trafiają znacznie szybciej na bramę wydań.

Konferencja Softlab ERP by Asseco: nowe możliwości w zarządzaniu!

W dniu 27 września 2017 r. odbyła się konferencja pt. \"Jak usprawnić strategiczne procesy związane z zarządzaniem magazynem wysokiego składowania oraz produkcją, wykorzystując w tym celu najnowsze funkcje i narzędzia systemu Softlab ERP by Asseco\". Spotkanie odbyło się w Warszawie w hotelu Marriott, gromadząc blisko stu przedsiębiorców z całej Polski.

Łączenie Asseco Business Solutions S.A. z Macrologic S.A. - II zawiadomienie

Zarząd Asseco Business Solutions S.A. po raz drugi zawiadamia akcjonariuszy o zamiarze połączenia ze spółką Macrologic Spółka Akcyjna z siedzibą w Warszawie, na warunkach określonych w Planie Połączenia ogłoszonym w dniu 12 września 2017 roku.

Zarząd Asseco Business Solutions S.A. nieniejszym ogłasza, że w dniu 12 września 2017 roku został uzgodniony i podpisany plan połączenia ze Spółką Macrologic SA z siedzibą w Warszawie.

Połączenie Asseco BS i Macrologic

Plan połączenia Asseco Business Solutions S.A. i Macrologic S.A. został opublikowany w dniu 12 września 2017 roku. Zapraszamy do zapoznania się z poniższymi dokumentami: Ogłoszeniem Planu Połączenia, Planem Połączenia, Zawiadomieniem akcjonariuszy o zamiarze połączenia, a także sprawozdaniami finansowymi Asseco Business Solutions S.A. i Macrologic S.A za lata: 2014, 2015 i 2016.

Dokumenty związane z połączeniem:

1. Ogłoszenie Planu Połączenia. Pobierz

2. Plan Połączenia. Pobierz

3. I zawiadomienie akcjonariuszy o zamiarze połączenia. Pobierz

4. Sprawozdania finansowe oraz sprawozdania zarządów z działalności łączących się spółek za trzy ostatnie lata obrotowe wraz z opinią i raportem biegłego rewidenta:

- Sprawozdanie Asseco Business Solutions finansowe za 2016 rok. Pobierz

- Sprawozdanie Zarządu Asseco Business Solutions z działalności Spółki w 2016 roku. Pobierz

- Raport biegłego rewidenta z badania sprawozdania finansowego Asseco Business Solutions za 2016 rok. Pobierz

- Sprawozdanie Asseco Business Solutions finansowe za 2015 rok. Pobierz

- Sprawozdanie Zarządu Asseco Business Solutions z działalności Spółki w 2015 roku. Pobierz

- Raport biegłego rewidenta z badania sprawozdania finansowego Asseco Business Solutions za 2015 rok. Pobierz

- Sprawozdanie Asseco Business Solutions finansowe za 2014 rok. Pobierz