Wyniki finansowe Asseco Business Solutions za I półrocze 2018 r.

W pierwszym półroczu 2018 r. Asseco Business Solutions osiągnęło przychody ze sprzedaży w wysokości ponad 125,3 mln zł, czyli o 40 % więcej niż w analogicznym okresie ubiegłego roku. Ponadto, Spółka zamknęła półrocze zyskiem netto wynoszącym ponad 29,2 mln zł, odnotowując 27 % przyrost. Pozostałe wskaźniki, takie jak EBITDA czy zysk operacyjny EBIT cechowały również wzrosty (odpowiednio 35 % i 28 %).

System Faktor gotowy na split payment

Już 1 lipca 2018 wchodzi w życie ustawa o podzielonej płatności VAT, tzw. split payment. Firmy faktoringowe zostaną objęte solidarną odpowiedzialnością za niezapłacony podatek VAT z faktur opłaconych z wykorzystaniem mechanizmu podzielonej płatności wobec podmiotów, które tylko pośredniczą w przekazywaniu płatności za faktury VAT.

Rozporządzenie RODO - praktyczne warsztaty Asseco Businss Solutions

W dniu 1 marca 2018 r. odbyły się kolejne praktyczne warsztatay biznesowe Asseco Business Solutions przeznaczone dla przedstawicieli wiodących na polskim rynku firm oferujących dobra szybko-rotujące. Spotkanie miało miejsce w Hotelu InterContinental w Warszawie. Tematem przewodnim warsztatów było rozporządzenie RODO oraz jego wpływ na przetwarzanie danych osobowych w biznesie.

Zarząd Asseco Business Solutions S.A., działając na podstawie art. 504 ustawy z dnia 15 września 2000 roku Kodeks spółek handlowych („KSH") niniejszym po raz drugi zawiadamia akcjonariuszy o zamiarze połączenia ze spółką Macrologic Spółka Akcyjna z siedzibą w Warszawie, na warunkach określonych w Planie Połączenia ogłoszonym w dniu 12 września 2017 roku na niniejszej stronie  i udostępnionym do publicznej wiadomości do czasu zakończenia walnego zgromadzenia podejmującego uchwałę o połączeniu.

II zawiadomienie związane z połączeniem:

1. II zawiadomienie akcjonariuszy o zamiarze połączenia. Pobierz