Połączenie Asseco Business Solutions S.A z Macrologic S.A.

Dnia 2 stycznia 2018 roku nastąpiło połączenie spółki Asseco Business Solutions S.A. z Macrologic S.A. Jego celem jest dalszy rozwój kompetencji Asseco Business Solutions w zakresie produkcji oraz utrzymania systemów ERP dla przedsiębiorstw. Marka Macrologic zostanie włączona do oferty rozwiązań do zarządzania Asseco Business Solutions dla średnich i dużych przedsiębiorstw na polskim rynku.

Siedem zasad prawidłowej inwentaryzacji

Koniec roku to czas, w którym firmy dokonują corocznej inwentaryzacji. Jest to istotny aspekt systemu kontroli wewnętrznej w każdej jednostce, dlatego warto proces ten przeprowadzić w sposób właściwy. Oto subiektywna lista najważniejszych zasad, którymi należy się kierować.

VI edycja warsztatów biznesowych Asseco Business Solutions

W dniu 23 listopada 2017 r odbyły się VI warsztaty biznesowe Asseco Business Solutions przeznaczone dla kluczowych graczy realizujących cele w procesie sprzedaży i dystrybucji. Wydarzenie było okazją, aby zapoznać się z kolejnymi możliwościami usprawnienia obszaru wsparcia sprzedaży, dzięki wsparciu innowacyjnych narzędzi klasy SFA oraz wymiany danych.

Dnia 2 stycznia 2018 roku nastąpiło połączenie spółki Asseco Business Solutions S.A. z Macrologic S.A. Jego celem jest dalszy rozwój kompetencji Asseco Business Solutions w zakresie produkcji oraz utrzymania systemów ERP dla przedsiębiorstw. Marka Macrologic zostanie włączona do oferty rozwiązań do zarządzania Asseco Business Solutions dla średnich i dużych przedsiębiorstw na polskim rynku.

Połączenie ww. spółek nastąpiło poprzez przeniesienie całego majątku Macrologic S.A. (spółka przejmowana) na Asseco Business Solutions S.A. (spółka przejmująca). W wyniku połączenia spółka Macrologic S.A. została rozwiązana bez przeprowadzania likwidacji. Na skutek połączenia, z dniem 2 stycznia 2018 r. spółka Asseco Business Solutions S.A. wstąpiła we wszelkie prawa i obowiązki d. Macrologic S.A. oraz we wszelkie stosunki prawne, których stroną była dotychczas spółka Macrologic S.A.

Liczymy na to, że połączenie Asseco Business Solutions z firmą Macrologic umożliwi nam osiągnięcie efektu synergii, który będzie opierać się na takich filarach jak wymiana doświadczeń, dobrych praktyk, wiedzy eksperckiej oraz technologii informatycznych. Wszystko po to, aby oferować użytkownikom systemów ERP - zarówno marek Asseco Business Solutions, jak i Macrologic, jak najlepsze rozwiązania do zarządzana procesami biznesowymi w przedsiębiorstwie" - mówi Wojciech Barczentewicz, Prezes Zarządu Asseco Business Solutions S.A.

Po połączeniu Macrologic z Asseco Business Solutions będziemy kontynuować naszą dotychczasową działalność, czyli rozwijać obecne systemy oraz usługi marki Macrologic, aby mogły one jeszcze skuteczniej wspierać naszych klientów w rozwiązywaniu problemów biznesowych oraz wykonywaniu zadań w ramach opisanych w firmie procesów" - dodaje Barbara Skrzecz-Mozdyniewicz, Dyrektor Działu Sprzedaży i Wdrożeń Macrologic ERP w Asseco Business Solutions S.A.

Asseco Business Solutions to wiodący polski producent systemów klasy ERP do zarządzania przedsiębiorstwem. Każdego dnia z oprogramowania Softlab ERP by Asseco, przeznaczonego dla średnich i dużych organizacji, korzysta kilkanaście tysięcy użytkowników, wprowadzając do niego i przetwarzając miliony rekordów, w tym setki zamówień, wydań, faktur oraz innych dokumentów.

Macrologic to znana od wielu lat na rynku marka rozwiązań informatycznych dla firm. System Macrologic Merit jest pierwszym polskim procesowym systemem ERP, który wspiera realizację procesów biznesowych w przedsiębiorstwach. Program Macrologic ERP wspomaga takie dziedziny prowadzenia biznesu jak: ewidencja i planowanie zasobów (ERP), zarządzanie informacją i wiedzą (KM oraz CRM) oraz analizy zarządcze (BI).

Więcej informacji na temat rozwiązań Macrologic na stronie: www.macrologic.pl.