Jak zwiększyć bezpieczeństwo IT z wykorzystaniem sztucznej inteligencji

W dniu 15 listopada 2018 r. odbyła się konferencja organizowana przez naszą firmę pod hasłem: \"Jak zwiększyć bezpieczeństwo IT z wykorzystaniem sztucznej inteligencji\". Spotkanie miało miejsce w Warszawie w hotelu Marriot. W całości było ono poświęconej analizie oraz ochronie bezpieczeństwa IT w organizacji.

VIII edycja praktycznych warsztatów biznesowych Asseco Business Solutions

W dniu 23 października 2018 r. odbyła się konferencja Asseco Business Solutions skierowana do liderów rynku realizujących proces sprzedaży i dystrybucji produktów własnych. Spotkanie miało miejsce w Warszawie w hotelu InterContinental.

W dniu 17 października 2018 roku odbyła się konferencja pod tytułem \"Nowe możliwości zarządzania firmą w oparciu o rozwiązania Macrologic ERP by Asseco\". Wydarzenie było poświęcone zagadnieniom związanym z nowoczesnym zarządzaniem procesami biznesowymi w organizacji. Spotkanie miało miejsce w Warszawie w hotelu Marriott.

Rozporządzenie Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r. w sprawie ochrony danych osobowych, tzw. RODO zacznie obowiązywać już od 25 maja 2018. Dostosowanie prowadzonej działalności do wymogów RODO jest dla większości firm nie lada wyzwaniem. Wychodząc naprzeciw potrzeb przedsiębiorstw opracowaliśmy nowatorskie rozwiązanie: RODO Utility by Asseco.

RODO Utility by Asseco jest programem, który wspiera administratora danych - jakim jest każda firma - w wykonywaniu jego niektórych obowiązków, nakładanych przez RODO, m.in. obsługi żądań zgłaszanych przez podmioty danych, prowadzenia rejestrów określonych w RODO, czy przechowywania dokumentacji związanej z polityką bezpieczeństwa. RODO Utility umożliwia również zarządzanie terminami retencji, tj. przechowywania danych osobowych przez ustalony czas, jaki wynika z celu ich przetwarzania.

Co ważne zwłaszcza dla dużych organizacji, RODO Utility by Asseco umożliwia scentralizowane zarządzanie ochroną danych osobowych w ramach struktur rozproszonych. Dzięki udostępnionemu interfejsowi (API), RODO Utility może zostać zintegrowany z aplikacjami dziedzinowymi jak np. systemy ERP i HR od Asseco Business Solutions, ale również z oprogramowaniem pochodzącym od innych dostawców. Dzięki temu centralne zarządzanie danymi osobowymi administrowanymi przez firmę staje się możliwe bez konieczności gruntownej przebudowy dotychczasowych systemów firmy.

Więcej szczegółów na temat RODO Utility by Asseco można znaleźć na www.rodoutility.pl