VI edycja warsztatów biznesowych Asseco Business Solutions

W dniu 23 listopada 2017 r odbyły się VI warsztaty biznesowe Asseco Business Solutions przeznaczone dla kluczowych graczy realizujących cele w procesie sprzedaży i dystrybucji. Wydarzenie było okazją, aby zapoznać się z kolejnymi możliwościami usprawnienia obszaru wsparcia sprzedaży, dzięki wsparciu innowacyjnych narzędzi klasy SFA oraz wymiany danych.

Multipicking, czyli w jaki sposób usprawnić kompletację dużej ilości małych zamówień w magazynie

Sezon przedświąteczny wiąże się w wielu firmach handlowych ze wzmożoną sprzedażą, a co za tym idzie również zwiększoną ilością wysyłek realizowanych przez magazyn. Wiele firm handlowych, realizując wydania pojedynczych zamówień od odbiorców detalicznych, poszukuje sposobu na ograniczenie ilości pracy i długości drogi pokonywanej przez magazyniera w ramach procesu kompletacji. Rozwiązaniem tego problemu jest multipicking, który umożliwia grupowanie zbiórek dla kilku odbiorców jednocześnie. Dzięki temu magazynier może za jednym razem zebrać wszystkie wymienione w zamówieniu zbiorczym pozycje, pakując je dla każdego z odbiorców osobno do wyraźnie oznaczonego kartonu. Wspiera go w tym system WMS, pilnując by wszystkie towary trafiły do właściwego odbiorcy, zaś proces ich zbierania był jak najkrótszy. Multipicking przyczynia się też do tego, że wszystkie skompletowane kartony z zamówionym asortymentem trafiają znacznie szybciej na bramę wydań.

Konferencja Softlab ERP by Asseco: nowe możliwości w zarządzaniu!

W dniu 27 września 2017 r. odbyła się konferencja pt. \"Jak usprawnić strategiczne procesy związane z zarządzaniem magazynem wysokiego składowania oraz produkcją, wykorzystując w tym celu najnowsze funkcje i narzędzia systemu Softlab ERP by Asseco\". Spotkanie odbyło się w Warszawie w hotelu Marriott, gromadząc blisko stu przedsiębiorców z całej Polski.

W dniu 23 listopada 2017 r odbyły się VI warsztaty biznesowe Asseco Business Solutions przeznaczone dla kluczowych graczy realizujących cele w procesie sprzedaży i dystrybucji. Wydarzenie było okazją, aby zapoznać się z kolejnymi możliwościami usprawnienia obszaru wsparcia sprzedaży, dzięki wsparciu innowacyjnych narzędzi klasy SFA oraz wymiany danych.

W trakcie warsztatów poruszyliśmy kolejne ważne i mamy nadzieję inspirujące tematy z obszaru wsparcia sprzedaży. Uczestnicy mieli okazję dowiedzieć się m.in. o tym jak ważna jest jakość danych klientów, czyli współpracujących z naszą firmą punktów sprzedaży, w realizacji procesów i celów biznesowych, jak i dlaczego warto rozważyć optymalizację procesu segmentacji oraz jak ją wykorzystać do realizacji celów biznesowych, a także dlaczego system klasy eCommerce może być doskonałym uzupełnieniem działań sprzedażowych, realizowanych przez sieci przedstawicielskie.

Wydarzenie zgromadziło przedstawicieli wiodących na polskim rynku firm oferujących dobra szybko-rotujące, odpowiedzialnych za innowacje, procesy oraz działania sprzedażowe i dystrybucyjne po stronie producentów, dystrybutorów czy sieci handlowych.

Cykl spotkań dla producentów dóbr konsumenckich

Praktyczne warsztaty organizowane są przez Asseco Business Solutions cyklicznie od blisko trzech lat. W spotkaniach udział wzięło do tej pory łącznie blisko 450 osób odpowiedzialnych za najważniejsze obszary biznesowe w wiodących firmach z branży dóbr konsumpcyjnych w Polsce.

Zobacz relację wideo z warsztatów!

Obejrzyj relację