RODO Utility by Asseco – profesjonalne zarządzanie ochroną danych osobowych

Rozwiązanie wybranych problemów związanych z RODO pozwalające na profesjonalne zarządzanie ochroną danych osobowych.

Połączenie Asseco Business Solutions S.A z Macrologic S.A.

Dnia 2 stycznia 2018 roku nastąpiło połączenie spółki Asseco Business Solutions S.A. z Macrologic S.A. Jego celem jest dalszy rozwój kompetencji Asseco Business Solutions w zakresie produkcji oraz utrzymania systemów ERP dla przedsiębiorstw. Marka Macrologic zostanie włączona do oferty rozwiązań do zarządzania Asseco Business Solutions dla średnich i dużych przedsiębiorstw na polskim rynku.

Siedem zasad prawidłowej inwentaryzacji

Koniec roku to czas, w którym firmy dokonują corocznej inwentaryzacji. Jest to istotny aspekt systemu kontroli wewnętrznej w każdej jednostce, dlatego warto proces ten przeprowadzić w sposób właściwy. Oto subiektywna lista najważniejszych zasad, którymi należy się kierować.

W dniu 23 listopada 2017 r odbyły się VI warsztaty biznesowe Asseco Business Solutions przeznaczone dla kluczowych graczy realizujących cele w procesie sprzedaży i dystrybucji. Wydarzenie było okazją, aby zapoznać się z kolejnymi możliwościami usprawnienia obszaru wsparcia sprzedaży, dzięki wsparciu innowacyjnych narzędzi klasy SFA oraz wymiany danych.

W trakcie warsztatów poruszyliśmy kolejne ważne i mamy nadzieję inspirujące tematy z obszaru wsparcia sprzedaży. Uczestnicy mieli okazję dowiedzieć się m.in. o tym jak ważna jest jakość danych klientów, czyli współpracujących z naszą firmą punktów sprzedaży, w realizacji procesów i celów biznesowych, jak i dlaczego warto rozważyć optymalizację procesu segmentacji oraz jak ją wykorzystać do realizacji celów biznesowych, a także dlaczego system klasy eCommerce może być doskonałym uzupełnieniem działań sprzedażowych, realizowanych przez sieci przedstawicielskie.

Wydarzenie zgromadziło przedstawicieli wiodących na polskim rynku firm oferujących dobra szybko-rotujące, odpowiedzialnych za innowacje, procesy oraz działania sprzedażowe i dystrybucyjne po stronie producentów, dystrybutorów czy sieci handlowych.

Cykl spotkań dla producentów dóbr konsumenckich

Praktyczne warsztaty organizowane są przez Asseco Business Solutions cyklicznie od blisko trzech lat. W spotkaniach udział wzięło do tej pory łącznie blisko 450 osób odpowiedzialnych za najważniejsze obszary biznesowe w wiodących firmach z branży dóbr konsumpcyjnych w Polsce.

Zobacz relację wideo z warsztatów!

Obejrzyj relację