Współpraca z firmą doradztwa personalnego Inwenta

Mamy przyjemność poinformować, że rozpoczęliśmy współpracę z firmą doradztwa personalnego Inwenta. W ramach wspólnych działań, użytkownicy rozwiązań Asseco Business Solutions otrzymają cenną wiedzę z zakresu nowoczesnego zarządzania zasobami ludzkimi oraz wskazówki, jak usprawnić procesy HR w swojej organizacji.

Wyniki finansowe Asseco Business Solutions za I półrocze 2018 r.

W pierwszym półroczu 2018 r. Asseco Business Solutions osiągnęło przychody ze sprzedaży w wysokości ponad 125,3 mln zł, czyli o 40 % więcej niż w analogicznym okresie ubiegłego roku. Ponadto, Spółka zamknęła półrocze zyskiem netto wynoszącym ponad 29,2 mln zł, odnotowując 27 % przyrost. Pozostałe wskaźniki, takie jak EBITDA czy zysk operacyjny EBIT cechowały również wzrosty (odpowiednio 35 % i 28 %).

System Faktor gotowy na split payment

Już 1 lipca 2018 wchodzi w życie ustawa o podzielonej płatności VAT, tzw. split payment. Firmy faktoringowe zostaną objęte solidarną odpowiedzialnością za niezapłacony podatek VAT z faktur opłaconych z wykorzystaniem mechanizmu podzielonej płatności wobec podmiotów, które tylko pośredniczą w przekazywaniu płatności za faktury VAT.

Mamy przyjemność poinformować, że rozpoczęliśmy współpracę z firmą doradztwa personalnego Inwenta. W ramach wspólnych działań, użytkownicy rozwiązań Asseco Business Solutions otrzymają cenną wiedzę z zakresu nowoczesnego zarządzania zasobami ludzkimi oraz wskazówki, jak usprawnić procesy HR w swojej organizacji.

Inwenta to firma zajmująca się doradztwem personalnym i oferująca profesjonalne rozwiązania w zakresie diagnozy oraz rozwoju kompetencji, audytu personalnego, executive search, interim management, a także outplacement.

Inwenta zapewnia indywidualnie dopasowane rozwiązania HR, które podnoszą efektywność kapitału ludzkiego w organizacjach.

Więcej informacji na stronie www Partnera: www.inwenta.pl.