Wyniki finansowe Asseco Business Solutions za I półrocze 2019 r.

W pierwszym półroczu 2019 r. Asseco Business Solutions osiągnęło przychody ze sprzedaży w wysokości 125,6 mln zł oraz zysk netto wynoszący 29,5 mln zł. Pozostałe wskaźniki, takie jak EBITDA czy zysk operacyjny EBIT to kwoty (odpowiednio): 48,5 mln zł oraz 36,3 mln zł. Największe przychody spółki wygenerowała sprzedaż rozwiązań klasy ERP (Enterprise Resource Planning) -118,9 mln zł pochodziło z tego właśnie źródła.

Wykorzystaj potencjał posiadanych danych, czyli sztuczna inteligencja w sprzedaży

W dniu 6 czerwca 2019 roku odbyła się dziewiąta edycja warsztatów biznesowych Asseco Business Solutions przeznaczonych dla liderów rynku zainteresowanych praktycznym wykorzystaniem najnowszych technologii wsparcia sprzedaży. Tematem spotkania była sztuczna inteligencja, która pozwala na wykorzystanie nawet bardzo dużej ilości danych oraz przetworzenie ich na konkretną wiedzę biznesową.

Wyniki finansowe Asseco Business Solutions za 2018 rok

W 2018 roku Asseco Business Solutions osiągnęło przychody ze sprzedaży w wysokości blisko 254,7 mln zł, czyli o ok. 20 % więcej niż w analogicznym okresie ubiegłego roku. Ponadto spółka zamknęła 2018 rok zyskiem netto wynoszącym ponad 62,6 mln zł, odnotowując 24,8 % przyrost. Pozostałe wskaźniki, takie jak EBITDA czy zysk operacyjny EBIT cechowały również wzrosty (odpowiednio 23 % i 25 %).

W dniu 6 czerwca 2019 roku odbyła się dziewiąta edycja warsztatów biznesowych Asseco Business Solutions przeznaczonych dla liderów rynku zainteresowanych praktycznym wykorzystaniem najnowszych technologii wsparcia sprzedaży. Tematem spotkania była sztuczna inteligencja, która pozwala na wykorzystanie nawet bardzo dużej ilości danych oraz przetworzenie ich na konkretną wiedzę biznesową.

Nasze wydarzenie zgromadziło ponad 100 osób - przedstawicieli wiodących na polskim rynku firmoferujących dobra konsumpcyjne, odpowiedzialnych za innowacje, procesy oraz działania sprzedażowe. Była to już IX edycja warsztatów sprzedażowych, organizowanych przez naszą firmę w ciągu kilku ostatnich lat.

Fotorelacja

Obejrzyj fotorelację z warsztatów!

Podczas warsztatów opowiedzieliśmy o tym jak w oparciu o mechanizmy sztucznej inteligencji szybciej oraz taniej pozyskiwać wartościowe dane i wygodnie zmieniać je w użyteczne informacje zarządcze. Wyjaśniliśmy także, dlaczego zastosowanie mechanizmów AI (Machine Learning/Deep Learning/Data Science) może wspomóc Twoją firmę w osiągnięciu założonych celów sprzedażowych.

Ponadto pokazaliśmy praktyczne przypadki wykorzystania rozwiązania Image Recognition w procesie zbierania oraz analizowania danych z półki w punkcie sprzedaży detalicznej.

Zaprezentowaliśmy nasze najnowsze rozwiązanie Mobile Direct by Asseco, umożliwiające wprowadzenie nowej jakości do współpracy producentów z sieciami handlowymi i sklepami.