Systemy ERP dla produkcji. Jakie rozwiązania cenią polskie przedsiębiorstwa?

Systemy informatyczne klasy ERP są w stanie uporządkować, ułatwić oraz znacząco podnieść wydajność procesów produkcyjnych, a co za tym idzie zapewnić ciągłość, wysoką jakość oraz opłacalność produkcji.

Jak usprawnić proces budżetowania w przedsiębiorstwie i poprawiać wyniki finansowe

Koniec roku to dla wielu przedsiębiorstw czas podsumowania dotychczasowych działań, a także planowania aktywności i związanych z nimi wydatków oraz potencjalnych przychodów na kolejny okres rozliczeniowy. Aby proces ten był rzeczywiście skuteczny, warto wspomóc się profesjonalnymi narzędziami ułatwiającymi budżetowanie. Wówczas nasze działania będą prowadzone w sposób usystematyzowany i bardziej precyzyjny, a także co najważniejsze - umożliwiający zaangażowanie w planowanie kadry menedżerskiej z wszystkich działów w firmie, co przełoży się na lepsze wyniki osiągane przez nas w kolejnym roku.

IV spotkanie liderów polskiego rynku FMCG

W dniu 17 listopada br. odbyły się warsztaty sprzedażowe pod hasłem „Jak skutecznie wyznaczać potencjał klientów i efektywnie zagospodarować szanse rynkowe\", w których udział wzięli przedstawiciele wiodących producentów z branży FMCG w naszym kraju. Tematem przewodnim spotkania było wykorzystanie nowoczesnych technologii informatycznych w firmach oferujących produkty tzw. szybko zbywalne. Nasza firma była organizatorem tego wydarzenia.

Komunikaty prasowe

System Mobile Touch podbija rynki azjatyckie

Oferowany przez naszą firmę system mobilny klasy SFA Mobile Touch wspiera coraz większą grupę przedstawicieli handlowych z branży FMCG na rynkach azjatyckich. Nasi specjaliści wdrożyli już rozwiązanie w regionie Azji i Pacyfiku. Obecnie zaś realizują kolejne projekty nie tylko na Dalekim, ale również Bliskim Wschodzie.

Nutricia Belgium z systemem Mobile Touch

Firma Nutricia Early Life Nutrition Belgium wdrożyła system Mobile Touch aby poprawić efektywność działań swoich sił sprzedaży. Rozwiązanie wspiera pracę przedstawicieli handlowych nowego klienta zarówno w kanale detalicznym, jak i farmaceutycznym.

Przystępiliśmy do programu Microsoft Cloud OS Network

Przystąpiliśmy do prestiżowego programu MS Cloud OS Network. Ta globalna inicjatywa Microsoft polega na zrzeszaniu kluczowych partnerów biznesowych, którzy oferują swoim klientom usługi hybrydowe, bazując na platformie Azure - chmury Microsoft.

Warsztaty IndustrialLab 4.0

W dniach 17-18 listopada uczestniczyliśmy w warsztatach produkcyjno-logistycznych, organizowanych przez firmę 4Content - wydawcę magazynów Industrial Monitor oraz Warehouse Monitor. Spotkanie było poświęcone tematyce wdrożeń systemów ERP wspierających procesy produkcyjne, logistyczne, magazynowe oraz gospodarkę remontową w przedsiębiorstwach. Nasza firma była jednym z partnerów wydarzenia.

IV spotkanie liderów polskiego rynku FMCG

W dniu 17 listopada br. odbyły się warsztaty sprzedażowe pod hasłem „Jak skutecznie wyznaczać potencjał klientów i efektywnie zagospodarować szanse rynkowe", w których udział wzięli przedstawiciele wiodących producentów z branży FMCG w naszym kraju. Tematem przewodnim spotkania było wykorzystanie nowoczesnych technologii informatycznych w firmach oferujących produkty tzw. szybko zbywalne. Nasza firma była organizatorem tego wydarzenia.

Konferencja Asseco BS: Wysoka dostępność i bezpieczeństwo

25 października br. w Warszawie odbyła się konferencja poświęcona tematyce wysokiej dostępności oraz bezpieczeństwa organizowana przez Asseco Business Solutions i Partnerów konferencji: Hewlett Packard Enterprise, HP Inc. oraz Intel®. Wydarzenie skierowane zostało do menedżerów IT, oficerów bezpieczeństwa, administratorów systemów zabezpieczeń oraz osób odpowiedzialnych za strategię utrzymania ciągłości dostępu do aplikacji i usług, bezpieczeństwa systemów IT oraz ochronę informacji.

VII Międzynarodowy Kongres Faktoringu

W dniach 22 i 23 września 2016 r. braliśmy udział w VII edycji Międzynarodowego Kongresu Faktoringu. Spotkanie było poświęcone prezentacji najważniejszych trendów, zagadnień i wydarzeń w branży faktoringowej. Organizatorem konferencji był Polski Związek Faktorów.

Praktyczne warsztaty z zakresu finansów i księgowości

W dniu 15 marca 2016 roku w Warszawie odbyła się czwarta edycja praktycznych warsztatów z zakresu finansowania i księgowości, organizowanych przez naszą firmę. Udział w spotkaniu wzięli klienci użytkujący rozwiązanie Asseco Softlab ERP, którzy pragnęli poszerzyć swoją wiedzę z obszaru finansów, a w szczególności budżetowania z wykorzystaniem nowoczesnych narzędzi informatycznych.

Warsztaty menedżerskie WMS

W dniach 26-27 listopada 2014 r. wzięliśmy udział w Warsztatach Menedżerskich WarehouseLAB, których tematem przewodnim były rozwiązania klasy WMS. Spotkanie odbyło się w Łodzi i zgromadziło kilkadziesiąt osób odpowiedzialnych za logistykę magazynową w dużych firmach.