RODO Utility by Asseco – profesjonalne zarządzanie ochroną danych osobowych

Rozwiązanie wybranych problemów związanych z RODO pozwalające na profesjonalne zarządzanie ochroną danych osobowych.

Połączenie Asseco Business Solutions S.A z Macrologic S.A.

Dnia 2 stycznia 2018 roku nastąpiło połączenie spółki Asseco Business Solutions S.A. z Macrologic S.A. Jego celem jest dalszy rozwój kompetencji Asseco Business Solutions w zakresie produkcji oraz utrzymania systemów ERP dla przedsiębiorstw. Marka Macrologic zostanie włączona do oferty rozwiązań do zarządzania Asseco Business Solutions dla średnich i dużych przedsiębiorstw na polskim rynku.

Siedem zasad prawidłowej inwentaryzacji

Koniec roku to czas, w którym firmy dokonują corocznej inwentaryzacji. Jest to istotny aspekt systemu kontroli wewnętrznej w każdej jednostce, dlatego warto proces ten przeprowadzić w sposób właściwy. Oto subiektywna lista najważniejszych zasad, którymi należy się kierować.

Komunikaty prasowe

POI Vendor Panorama 2017: wysokie oceny dla systemu Mobile Touch i Asseco Business Solutions!

Organizacja Promotion Optimization Institute (POI) pozytywnie oceniła nas w swoim najnowszym raporcie „Vendor Panorama for Retail Execution and Monitoring in Consumer Goods 2017\". Nasza firma oraz system Mobile Touch otrzymały bardzo wysokie noty w większości kategorii. Zostaliśmy także wyróżnieni prestiżową nagrodą „POI Best-in-Class\" za nasze innowacyjne rozwiązania SFA. Raport stanowi wiarygodne źródło wiedzy dla producentów z branży FMCG na temat dostępnej na światowym rynku technologii mobilnej klasy SFA.

System Mobile Touch podbija rynki azjatyckie

Oferowany przez naszą firmę system mobilny klasy SFA Mobile Touch wspiera coraz większą grupę przedstawicieli handlowych z branży FMCG na rynkach azjatyckich. Nasi specjaliści wdrożyli już rozwiązanie w regionie Azji i Pacyfiku. Obecnie zaś realizują kolejne projekty nie tylko na Dalekim, ale również Bliskim Wschodzie.

Nutricia Belgium z systemem Mobile Touch

Firma Nutricia Early Life Nutrition Belgium wdrożyła system Mobile Touch aby poprawić efektywność działań swoich sił sprzedaży. Rozwiązanie wspiera pracę przedstawicieli handlowych nowego klienta zarówno w kanale detalicznym, jak i farmaceutycznym.

Konferencja Softlab ERP by Asseco: nowe możliwości w zarządzaniu!

W dniu 27 września 2017 r. odbyła się konferencja pt. "Jak usprawnić strategiczne procesy związane z zarządzaniem magazynem wysokiego składowania oraz produkcją, wykorzystując w tym celu najnowsze funkcje i narzędzia systemu Softlab ERP by Asseco". Spotkanie odbyło się w Warszawie w hotelu Marriott, gromadząc blisko stu przedsiębiorców z całej Polski.

Outsourcing bezpieczeństwa przetwarzania danych odpowiedzią na wyzwania GDPR

W dniu 6 czerwca 2017 r. odbyła się konferencja Asseco Business Solutions na temat bezpieczeństwa informacji. Wydarzenie było przeznaczone  dla osób odpowiedzialnych za utrzymanie bezpieczeństwa przetwarzanych danych w firmach.

V edycja praktycznych warsztatów Asseco Business Solutions dla branży FMCG

27 kwietnia 2017 r. w warszawskim Hotelu InterContinental odbyła się piąta edycja praktycznych warsztatów Asseco Business Solutions dla producentów z branży FMCG, dla których działania sprzedażowe w terenie stanowią istotny aspekt powadzonej działalności.

Pierwsze praktyczne warsztaty dla użytkowników Softlab ERP by Asseco

4 kwietnia 2017 r. w Hotelu Marriott w Warszawie miały miejsce warsztaty biznesowe Asseco Business Solutions dla kluczowych użytkowników systemu Softlab ERP by Asseco. Spotkanie było pierwszym z cyklu wydarzeniem adresowanym do przedsiębiorców korzystających na co dzień z naszego rozwiązania ERP.

Konferencja dla użytkowników Softlab HR by Asseco

W dniu 22 marca 2017 roku w Warszawie odbyła się konferencja przeznaczona dla Kluczowych Klientów Asseco Business Solutions, korzystających w swojej pracy z rozwiązania Softlab HR by Asseco. Wydarzenie było okazją do zaprezentowania nowych możliwości naszego rozwiązania HR oraz praktycznych przykładów ich użycia w organizacjach.

Warsztaty IndustrialLab 4.0

W dniach 17-18 listopada uczestniczyliśmy w warsztatach produkcyjno-logistycznych, organizowanych przez firmę 4Content - wydawcę magazynów Industrial Monitor oraz Warehouse Monitor. Spotkanie było poświęcone tematyce wdrożeń systemów ERP wspierających procesy produkcyjne, logistyczne, magazynowe oraz gospodarkę remontową w przedsiębiorstwach. Nasza firma była jednym z partnerów wydarzenia.