Wyniki finansowe Asseco Business Solutions za 2018 rok

W 2018 roku Asseco Business Solutions osiągnęło przychody ze sprzedaży w wysokości blisko 254,7 mln zł, czyli o ok. 20 % więcej niż w analogicznym okresie ubiegłego roku. Ponadto spółka zamknęła 2018 rok zyskiem netto wynoszącym ponad 62,6 mln zł, odnotowując 24,8 % przyrost. Pozostałe wskaźniki, takie jak EBITDA czy zysk operacyjny EBIT cechowały również wzrosty (odpowiednio 23 % i 25 %).

Jak zwiększyć bezpieczeństwo IT z wykorzystaniem sztucznej inteligencji

W dniu 15 listopada 2018 r. odbyła się konferencja organizowana przez naszą firmę pod hasłem: \"Jak zwiększyć bezpieczeństwo IT z wykorzystaniem sztucznej inteligencji\". Spotkanie miało miejsce w Warszawie w hotelu Marriot. W całości było ono poświęconej analizie oraz ochronie bezpieczeństwa IT w organizacji.

VIII edycja praktycznych warsztatów biznesowych Asseco Business Solutions

W dniu 23 października 2018 r. odbyła się konferencja Asseco Business Solutions skierowana do liderów rynku realizujących proces sprzedaży i dystrybucji produktów własnych. Spotkanie miało miejsce w Warszawie w hotelu InterContinental.

Komunikaty prasowe

POI Vendor Panorama 2017: wysokie oceny dla systemu Mobile Touch i Asseco Business Solutions!

Organizacja Promotion Optimization Institute (POI) pozytywnie oceniła nas w swoim najnowszym raporcie „Vendor Panorama for Retail Execution and Monitoring in Consumer Goods 2017\". Nasza firma oraz system Mobile Touch otrzymały bardzo wysokie noty w większości kategorii. Zostaliśmy także wyróżnieni prestiżową nagrodą „POI Best-in-Class\" za nasze innowacyjne rozwiązania SFA. Raport stanowi wiarygodne źródło wiedzy dla producentów z branży FMCG na temat dostępnej na światowym rynku technologii mobilnej klasy SFA.

System Mobile Touch podbija rynki azjatyckie

Oferowany przez naszą firmę system mobilny klasy SFA Mobile Touch wspiera coraz większą grupę przedstawicieli handlowych z branży FMCG na rynkach azjatyckich. Nasi specjaliści wdrożyli już rozwiązanie w regionie Azji i Pacyfiku. Obecnie zaś realizują kolejne projekty nie tylko na Dalekim, ale również Bliskim Wschodzie.

Nutricia Belgium z systemem Mobile Touch

Firma Nutricia Early Life Nutrition Belgium wdrożyła system Mobile Touch aby poprawić efektywność działań swoich sił sprzedaży. Rozwiązanie wspiera pracę przedstawicieli handlowych nowego klienta zarówno w kanale detalicznym, jak i farmaceutycznym.

Chief Information Officer Summit 5

W dniach 25-26 wrześniu 2014 r. uczestniczyliśmy w 5 edycji konferencji Chief Information Officer Summit, która jest jednym z najważniejszych na rynku wydarzeń skierowanym do kadry zarządzającej działami IT. Nasza firma pełniła funkcję Diamentowego Partnera tego spotkania.

V Międzynarodowy Kongres Faktoringu

W dniach 18-19 września 2014 r. wzięliśmy udział w V już edycji corocznej konferencji organizowanej przez Polski Związek Faktorów. Spotkanie było poświęcone prezentacji najważniejszych trendów, zagadnień i wydarzeń w branży faktoringowej.

Ogólnopolskie Warsztaty Szefów Logistyki

W dniach 4-5 czerwca 2014 r. wzięliśmy udział w III Ogólnopolskich Warsztatach Szefów Logistyki LogDays. Organizatorem wydarzenia było wydawnictwo Forum-Press, które wydaje znane na rynku pisma logistyczne Nowoczesny Magazyn oraz Logistyka a Jakość.

Rachunkowość Zarządcza/Controlling – najlepsze praktyki

10 kwietnia 2014 r. uczestniczyliśmy w konferencji pt. „Rachunkowość Zarządcza/Controlling – najlepsze praktyki”, której celem była prezentacja wyników badań naukowych oraz systemów do zarządzania w obszarze rachunkowości i controllingu stosowanych przez przedsiębiorstwa.

Lubelski Dzień IT

8 kwietnia br. wzięliśmy udział w Lubelskim Dniu IT organizowanym przez Biuro Karier oraz Wydział Elektrotechniki i Informatyki Politechniki Lubelskiej.

Warsztaty menedżerskie WarehouseLAB

W dniach 27-28 marca 2014 roku wzięliśmy udział w Warsztatach Menedżerskich WarehouseLAB, których tematem przewodnim były rozwiązania klasy WMS. Spotkanie odbyło się w Luboniu k. Poznania i zgromadziło kilkadziesiąt osób odpowiedzialnych za logistykę magazynową w dużych firmach.