Łączenie Asseco Business Solutions S.A. z Macrologic S.A.

Zarząd Asseco Business Solutions S.A. nieniejszym ogłasza, że w dniu 12 września 2017 roku został uzgodniony i podpisany plan połączenia ze Spółką Macrologic SA z siedzibą w Warszawie.

POI Vendor Panorama 2017: wysokie oceny dla systemu Mobile Touch i Asseco Business Solutions!

Organizacja Promotion Optimization Institute (POI) pozytywnie oceniła nas w swoim najnowszym raporcie „Vendor Panorama for Retail Execution and Monitoring in Consumer Goods 2017\". Nasza firma oraz system Mobile Touch otrzymały bardzo wysokie noty w większości kategorii. Zostaliśmy także wyróżnieni prestiżową nagrodą „POI Best-in-Class\" za nasze innowacyjne rozwiązania SFA. Raport stanowi wiarygodne źródło wiedzy dla producentów z branży FMCG na temat dostępnej na światowym rynku technologii mobilnej klasy SFA.

Konkurs dla innowacyjnego przemysłu stalowego

Jak donosi rządowy Portal Funduszy Europejskich, Narodowe Centrum Badań i Rozwoju ogłasza konkurs w ramach programu INNOSTAL przeznaczony dla przedsiębiorstw jak i konsorcjów przedsiębiorstw, które będą prowadzić badania przemysłowe i/lub prace rozwojowe mające na celu wzrost innowacyjności sektora przemysłu stalowego.

Koniec roku to dla wielu przedsiębiorstw czas podsumowania dotychczasowych działań, a także planowania aktywności i związanych z nimi wydatków oraz potencjalnych przychodów na kolejny okres rozliczeniowy. Aby proces ten był rzeczywiście skuteczny, warto wspomóc się profesjonalnymi narzędziami ułatwiającymi budżetowanie. Wówczas nasze działania będą prowadzone w sposób usystematyzowany i bardziej precyzyjny, a także co najważniejsze - umożliwiający zaangażowanie w planowanie kadry menedżerskiej z wszystkich działów w firmie, co przełoży się na lepsze wyniki osiągane przez nas w kolejnym roku.

Dlaczego dedykowany system do budżetowania?

Dedykowany system do budżetowania automatyzuje comiesięczne zadania związane z pozyskiwaniem, przetwarzaniem i prezentowaniem danych, umożliwia udostępnianie ich właściwym osobom, pozwala pracować nad budżetem wielu osobom jednocześnie, a także pilnuje poprawności oraz integralności wprowadzanych danych.

Takie rozwiązanie pozwala nie tylko na bardziej efektywne planowanie działań i wydatków na kolejne okresy, ale również wspiera użytkowników w dokonywaniu rzetelnej oceny dotychczasowych wyników firmy. Ponadto system umożliwia bieżące monitorowanie planu i śledzenie postępów w realizacji celów założonych przez przedsiębiorstwo. Dzięki niemu możliwe jest zatem - w łatwy i kompleksowy sposób, przełożenie ww. celów na kategorie pieniężne.

Budżetowanie w oparciu o system Asseco Softlab ERP

Przykładem rozwiązania wspomagającego budżetowanie jest moduł Budżetowanie systemu Asseco Softlab ERP, który pozwala na zwiększenie efektywności pracy menedżerów oraz umożliwia większą kontrolę nad budżetami szczegółowymi - system automatycznie scala te budżety dla poszczególnych jednostek w jednolity budżet całej firmy.

Aby dowiedzieć się więcej zapraszamy do lektury całego naszego najnowszego Case Study na temat budżetowania.