RODO Utility by Asseco – profesjonalne zarządzanie ochroną danych osobowych

Rozwiązanie wybranych problemów związanych z RODO pozwalające na profesjonalne zarządzanie ochroną danych osobowych.

Połączenie Asseco Business Solutions S.A z Macrologic S.A.

Dnia 2 stycznia 2018 roku nastąpiło połączenie spółki Asseco Business Solutions S.A. z Macrologic S.A. Jego celem jest dalszy rozwój kompetencji Asseco Business Solutions w zakresie produkcji oraz utrzymania systemów ERP dla przedsiębiorstw. Marka Macrologic zostanie włączona do oferty rozwiązań do zarządzania Asseco Business Solutions dla średnich i dużych przedsiębiorstw na polskim rynku.

Siedem zasad prawidłowej inwentaryzacji

Koniec roku to czas, w którym firmy dokonują corocznej inwentaryzacji. Jest to istotny aspekt systemu kontroli wewnętrznej w każdej jednostce, dlatego warto proces ten przeprowadzić w sposób właściwy. Oto subiektywna lista najważniejszych zasad, którymi należy się kierować.

W dniach 17-18 listopada uczestniczyliśmy w warsztatach produkcyjno-logistycznych, organizowanych przez firmę 4Content - wydawcę magazynów Industrial Monitor oraz Warehouse Monitor. Nasza firma była jednym z partnerów wydarzenia.

Spotkanie było poświęcone tematyce wdrożeń systemów ERP wspierających procesy produkcyjne, logistyczne, magazynowe oraz gospodarkę remontową w  przedsiębiorstwach. W wydarzeniu udział wzięło blisko 60 osób decyzyjnych, które odpowiadają za zarządzanie procesami produkcyjnymi, parkami maszynowymi, a także logistyką i gospodarką remontową.

Uczestnicy warsztatów mieli okazję:

• Poznać kompletną ścieżkę wdrożeniową technologii IT w Produkcji, Logistyce i UR.
  • Poznać najbardziej rozpoznawalne na rynku systemy klasy ERP, SCADA, MES, WMS, CMMS oraz inne systemy do zarządzania procesami produkcyjnymi, logistycznymi i gospodarką remontową maszyn i urządzeń.
  • Zyskać cenne kontakty, zarówno do wdrożeniowców różnych klas systemów, jak i szefów i specjalistów z obszaru produkcji, logistyki i  UR w innych firmach produkcyjnych i logistycznych.

Nasi przedstawiciele z Działu Sprzedaży i Wdrożeń Systemów ERP oraz Działu Produkcji Systemów ERP, zaprezentowali case study opowiadające o  wdrożeniu naszego systemu Asseco Softlab ERP w branży produkcyjnej.