System Faktor gotowy na split payment

Już 1 lipca 2018 wchodzi w życie ustawa o podzielonej płatności VAT, tzw. split payment. Firmy faktoringowe zostaną objęte solidarną odpowiedzialnością za niezapłacony podatek VAT z faktur opłaconych z wykorzystaniem mechanizmu podzielonej płatności wobec podmiotów, które tylko pośredniczą w przekazywaniu płatności za faktury VAT.

Rozporządzenie RODO - praktyczne warsztaty Asseco Businss Solutions

W dniu 1 marca 2018 r. odbyły się kolejne praktyczne warsztatay biznesowe Asseco Business Solutions przeznaczone dla przedstawicieli wiodących na polskim rynku firm oferujących dobra szybko-rotujące. Spotkanie miało miejsce w Hotelu InterContinental w Warszawie. Tematem przewodnim warsztatów było rozporządzenie RODO oraz jego wpływ na przetwarzanie danych osobowych w biznesie.

Wyniki finansowe Grupy Asseco Business Solutions za 2017 rok

W 2017 roku Grupa Asseco Business Solutions osiągnęła przychody ze sprzedaży w wysokości blisko 212,8 mln zł, czyli o 26% więcej niż w roku 2016. Ponadto, Grupa zamknęła ubiegły rok zyskiem netto wynoszącym ponad 50,1 mln zł, odnotowując 18% wzrost w stosunku do roku poprzedzającego. Pozostałe wskaźniki, takie jak EBITDA czy zysk operacyjny EBIT cechuje również znaczący wzrost (odpowiednio 22% i 21%).

W dniach 17-18 listopada uczestniczyliśmy w warsztatach produkcyjno-logistycznych, organizowanych przez firmę 4Content - wydawcę magazynów Industrial Monitor oraz Warehouse Monitor. Nasza firma była jednym z partnerów wydarzenia.

Spotkanie było poświęcone tematyce wdrożeń systemów ERP wspierających procesy produkcyjne, logistyczne, magazynowe oraz gospodarkę remontową w  przedsiębiorstwach. W wydarzeniu udział wzięło blisko 60 osób decyzyjnych, które odpowiadają za zarządzanie procesami produkcyjnymi, parkami maszynowymi, a także logistyką i gospodarką remontową.

Uczestnicy warsztatów mieli okazję:

• Poznać kompletną ścieżkę wdrożeniową technologii IT w Produkcji, Logistyce i UR.
  • Poznać najbardziej rozpoznawalne na rynku systemy klasy ERP, SCADA, MES, WMS, CMMS oraz inne systemy do zarządzania procesami produkcyjnymi, logistycznymi i gospodarką remontową maszyn i urządzeń.
  • Zyskać cenne kontakty, zarówno do wdrożeniowców różnych klas systemów, jak i szefów i specjalistów z obszaru produkcji, logistyki i  UR w innych firmach produkcyjnych i logistycznych.

Nasi przedstawiciele z Działu Sprzedaży i Wdrożeń Systemów ERP oraz Działu Produkcji Systemów ERP, zaprezentowali case study opowiadające o  wdrożeniu naszego systemu Asseco Softlab ERP w branży produkcyjnej.