Łączenie Asseco Business Solutions S.A. z Macrologic S.A.

Zarząd Asseco Business Solutions S.A. nieniejszym ogłasza, że w dniu 12 września 2017 roku został uzgodniony i podpisany plan połączenia ze Spółką Macrologic SA z siedzibą w Warszawie.

POI Vendor Panorama 2017: wysokie oceny dla systemu Mobile Touch i Asseco Business Solutions!

Organizacja Promotion Optimization Institute (POI) pozytywnie oceniła nas w swoim najnowszym raporcie „Vendor Panorama for Retail Execution and Monitoring in Consumer Goods 2017\". Nasza firma oraz system Mobile Touch otrzymały bardzo wysokie noty w większości kategorii. Zostaliśmy także wyróżnieni prestiżową nagrodą „POI Best-in-Class\" za nasze innowacyjne rozwiązania SFA. Raport stanowi wiarygodne źródło wiedzy dla producentów z branży FMCG na temat dostępnej na światowym rynku technologii mobilnej klasy SFA.

Konkurs dla innowacyjnego przemysłu stalowego

Jak donosi rządowy Portal Funduszy Europejskich, Narodowe Centrum Badań i Rozwoju ogłasza konkurs w ramach programu INNOSTAL przeznaczony dla przedsiębiorstw jak i konsorcjów przedsiębiorstw, które będą prowadzić badania przemysłowe i/lub prace rozwojowe mające na celu wzrost innowacyjności sektora przemysłu stalowego.

W dniach 17-18 listopada uczestniczyliśmy w warsztatach produkcyjno-logistycznych, organizowanych przez firmę 4Content - wydawcę magazynów Industrial Monitor oraz Warehouse Monitor. Nasza firma była jednym z partnerów wydarzenia.

Spotkanie było poświęcone tematyce wdrożeń systemów ERP wspierających procesy produkcyjne, logistyczne, magazynowe oraz gospodarkę remontową w  przedsiębiorstwach. W wydarzeniu udział wzięło blisko 60 osób decyzyjnych, które odpowiadają za zarządzanie procesami produkcyjnymi, parkami maszynowymi, a także logistyką i gospodarką remontową.

Uczestnicy warsztatów mieli okazję:

• Poznać kompletną ścieżkę wdrożeniową technologii IT w Produkcji, Logistyce i UR.
  • Poznać najbardziej rozpoznawalne na rynku systemy klasy ERP, SCADA, MES, WMS, CMMS oraz inne systemy do zarządzania procesami produkcyjnymi, logistycznymi i gospodarką remontową maszyn i urządzeń.
  • Zyskać cenne kontakty, zarówno do wdrożeniowców różnych klas systemów, jak i szefów i specjalistów z obszaru produkcji, logistyki i  UR w innych firmach produkcyjnych i logistycznych.

Nasi przedstawiciele z Działu Sprzedaży i Wdrożeń Systemów ERP oraz Działu Produkcji Systemów ERP, zaprezentowali case study opowiadające o  wdrożeniu naszego systemu Asseco Softlab ERP w branży produkcyjnej.