Systemy ERP dla produkcji. Jakie rozwiązania cenią polskie przedsiębiorstwa?

Systemy informatyczne klasy ERP są w stanie uporządkować, ułatwić oraz znacząco podnieść wydajność procesów produkcyjnych, a co za tym idzie zapewnić ciągłość, wysoką jakość oraz opłacalność produkcji.

Jak usprawnić proces budżetowania w przedsiębiorstwie i poprawiać wyniki finansowe

Koniec roku to dla wielu przedsiębiorstw czas podsumowania dotychczasowych działań, a także planowania aktywności i związanych z nimi wydatków oraz potencjalnych przychodów na kolejny okres rozliczeniowy. Aby proces ten był rzeczywiście skuteczny, warto wspomóc się profesjonalnymi narzędziami ułatwiającymi budżetowanie. Wówczas nasze działania będą prowadzone w sposób usystematyzowany i bardziej precyzyjny, a także co najważniejsze - umożliwiający zaangażowanie w planowanie kadry menedżerskiej z wszystkich działów w firmie, co przełoży się na lepsze wyniki osiągane przez nas w kolejnym roku.

IV spotkanie liderów polskiego rynku FMCG

W dniu 17 listopada br. odbyły się warsztaty sprzedażowe pod hasłem „Jak skutecznie wyznaczać potencjał klientów i efektywnie zagospodarować szanse rynkowe\", w których udział wzięli przedstawiciele wiodących producentów z branży FMCG w naszym kraju. Tematem przewodnim spotkania było wykorzystanie nowoczesnych technologii informatycznych w firmach oferujących produkty tzw. szybko zbywalne. Nasza firma była organizatorem tego wydarzenia.

W dniach 17-18 listopada uczestniczyliśmy w warsztatach produkcyjno-logistycznych, organizowanych przez firmę 4Content - wydawcę magazynów Industrial Monitor oraz Warehouse Monitor. Nasza firma była jednym z partnerów wydarzenia.

Spotkanie było poświęcone tematyce wdrożeń systemów ERP wspierających procesy produkcyjne, logistyczne, magazynowe oraz gospodarkę remontową w  przedsiębiorstwach. W wydarzeniu udział wzięło blisko 60 osób decyzyjnych, które odpowiadają za zarządzanie procesami produkcyjnymi, parkami maszynowymi, a także logistyką i gospodarką remontową.

Uczestnicy warsztatów mieli okazję:

• Poznać kompletną ścieżkę wdrożeniową technologii IT w Produkcji, Logistyce i UR.
  • Poznać najbardziej rozpoznawalne na rynku systemy klasy ERP, SCADA, MES, WMS, CMMS oraz inne systemy do zarządzania procesami produkcyjnymi, logistycznymi i gospodarką remontową maszyn i urządzeń.
  • Zyskać cenne kontakty, zarówno do wdrożeniowców różnych klas systemów, jak i szefów i specjalistów z obszaru produkcji, logistyki i  UR w innych firmach produkcyjnych i logistycznych.

Nasi przedstawiciele z Działu Sprzedaży i Wdrożeń Systemów ERP oraz Działu Produkcji Systemów ERP, zaprezentowali case study opowiadające o  wdrożeniu naszego systemu Asseco Softlab ERP w branży produkcyjnej.